Poliüretan Enjeksiyon

Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri, iki bileşenli ve tek bileşenli çeşitleriyle su izolasyonu, boşluk dolum izolasyonları için kullanılan solventsiz özellikte ileri teknoloji yalıtım kimyasalıdır. Poliüretan bazlı enjeksiyon reçineleri, daha çok su izolasyonu amacıyla altyapı şantiyelerinde kullanılmaktadır. Bunların başında Tünel, maden, metro, baraj ( HES) inşaat gelmektedir. Poliüretan enjeksiyon kimyasalları, bir çok farklı formülasyonlarda üretilmesi sayesinde onarım ve izolasyon amacıyla inşaat sektörünün önemli yapı kimyasalları arasında yer almaktadır. 

 

Poliüretan enjeksiyon reçinelerinin başlıca amacı;  su izolasyonu, ankraj ve onarım, beton boşluk dolumları, yapıştırıcı olarak yer altı stabilizasyonlarda, madenlerde güçlendirme ve stabilizasyonlarda, inşaat sektöründe su izolasyonu enjeksiyonlarında ve boşluk dolumlarında, beton kaldırma ve bina yükseltme işlemlerinde, tünel segmentleri ek yerlerinin su izolasyonunda, tünel şaftlarının su sızıntılarında, tünel aynalarının su baskınlarında ve onarımlarında.

 

Özellikleri

  • İki bileşenli ve tek bileşenli çeşitleriyle çözümler sağlar.
  • Yüksek basınç değerlerine sahip ürünleri mevcuttur.
  • Solventsiz ve kokusuzdur. 
  • Kimyasallara dayanıklıdır. Toprak altında uzun yıllar dayanım sağlar.
  • Kapalı hücreleri sayesinde su tutucu özelliği vardır.
  • Su ile genleşme özelliği olan ürün çeşitleriyle mükemmel su izolasyonu sağlar.
  • Esnek (flex) ve sert (rijit) ürün çeşitleriyle belirlenen sorunlara çözüm sağlar.

 

Uygulama

Poliüretan enjeksiyon kimyasallarını, özel pompa veya karıştırıcılar ile uygulanması gerekmektedir. Uygulanacak alanlar sıkışma basıncı gerekmesi durumunda yüksek basınçlı enjeksiyon makineleri kullanılmalıdır. 

 

Tek bileşenli reçineler; beton çatlakları su sızıntılarında kullanılmaktadır. Uygulama öncesi su akıntısı olan noktaların çapraz mevcut betonun yarısına kadar hilti ucu ile uygun şekilde belirli aralıklarla delinmelidir. Delik açma işlemleri sonrasında enjeksiyon yapılması amacıyla beton içerisine pakerler takılmalıdır. Pakerlerin sızdırmama özelliği için son noktaya kadar sıkılmalıdır. Bu işlemlerin bitiminde enjeksiyon pompa haznesine reçineler ilave edilmelidir. Reçinelerin karışımı sonrası pakerlerden düşük basınçtan, yüksek basınca geçinceye kadar enjeksiyon makinesi çalıştırılarak reçinelerin çatlaklardan suyun yerine geçmesi sağlanır. Poliüretan köpüğün diğer pakere kadar ilerlemesi sonrası sırasıyla pakerlerden aynı şekilde enjeksiyon reçineleri verilir. 

 

Çift bileşenli reçineler; beton su sızıntıları, toprak altı su akıntıları ve su baskınları ayrıca onarım ve güçlendirme işlemlerinde kullanılmaktadır. İki bileşenli reçineler bir birlerinden farklılık gösterirler, kimisi çok yüksek yoğunluklu, kimisi düşük yoğunluklu ürünlerdir. Buna göre kullanım alanları farklılık göstermektedir. Uygulama için yüksek basınçlı 1-1 oranlı enjeksiyon makinesi olması gerekmektedir. Enjeksiyon pompalarının son uzatma hortumlarının başlarında mutlaka statik mikser olması gerekmektedir. Enjeksiyon statik mikser yardımı ile iyice karışımı yapılacaktır. Karışımla birlikte reçineler, enjeksiyon yapılacak noktalara paker veya uzatma boruları ile yüksek basınçla gönderilir, böylelikle istenilen işlem yapılır.

 

Uygulama yapılmadan önce yetkili müşteri temsilcisinden MSDS ve TDS bilgi formlarını isteyiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı