Şeffaf Epoksi Reçine

Epoksi reçine, Almanya’nın kimya alanında yükselişte olduğu 2. Dünya savaşı öncesi 1939 yılında keşfedilmiştir. Epoksi reçineler, sıvı likit halde olup reaksiyonu tamamlanması sonrası termoset plastikler benzeri yapıya dönüşmektedir. Epoksi reçinelerin yapışma değerleri çok yüksek ve sıvı halde işlenebilir olması nedeniyle bir çok formülasyonda zenginleştirme imkânı sağlamaktadır.

Epoksi reçineler, endüstriyel alanlarda sıkça karşılaştığımız kimyasal maddelerdir. Bu maddeler; boya endüstrisi, kaplama endüstrisi gibi alanlar başı çekmektedir. Epoksi reçinelerin kullanım alanları bu alanlarda sınırlı değildir. Endüstriyel üretimin başlıca kimyasalları arasında yapıştırıcı, onarıcı olarak ta kullanılır.

Şeffaf epoksi reçineye gelecek olursak, başta bahsettiğimiz gibi epoksi kimyasalların mekanik dayanımı güçlendirilmiş, renksiz, kuruma sonrası kokusuz,  transparan reçine olarak zemin kaplama, ahşap masa kaplama, hediyelik eşya kaplaması, terrazo kaplama ve daha bir çok alanda yaratıcılığın kullanılması durumunda kullanılabilir ve işlenebilmektedir. Bu yapısıyla daha dikkat çekici ve cazip hale gelmeye başlamıştır.

 

Teknik Özellikleri

Epoksi amin kürlü reçinelerden imal edilmektedir.  İki bileşenli ve solventsizdir. Yüzde yüz katı madde içerir. Uçucu organik bileşikler oranı düşüktür. Alevlenme noktası değer 200°F (93°C). Karışım sonrası yüzeysel kuruma süresi 24 saat tam kuruma süresi 3 gündür. Raf ömrü, kapalı ve düşük nemli ortamda korunması durumunda 5 yıldır.

 

Uygulama

Epoksi reçine iki bileşenli olması nedeniyle A-B kompenantların bir birine karışım oranlarınca yapılarak statik mikser yardımı ile birkaç dakika iyice karışım yapılmalıdır. Karışımı yapılan reçine, dökümü yapılacak alanın önceden tozsuz, yağdan arındırılmış olmasına dikkat edilerek dökülmelidir.  Uygulama esnasında kullanım için fırca, rulo ve benzeri aletler kullanılabilir. Kuruma için uygun hava sıcaklığının (+15°C) olmasına dikkat edilmelidir, aksi durumda kuruma süresi uzamaktadır.  Alet edevatların temizlenmesi için aseton veya selülozik tiner kullanılmalıdır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı